fbpx Skip to content

Pa de Figa tradicional, ingredients i on comprar-ho

Per Nadal no sols es consumeix torró. És habitual veure també en les nostres taules Pa de Figa o Pa de Dàtil. La resta de l’any també el podem comprar, encara que no és fàcil, en mercats ambulants i fires puntuals, i des d’ara, a la nostra botiga web també es pot comprar. T’ho expliquem si continues llegint, més a baix, però abans et volem parlar d’aquest dolç.

Propietats del Pa de Figa

El Pa de Figa podem dir que fins i tot és un substitutiu de les barretes energètiques actuals. Ha estat una font d’energia important des de fa anys. Entre algunes de les propietats més importants del Pa de Figa trobem que és un bon regulador del colesterol i de la glucosa en sang. Si estàs a dieta, també pot ajudar-te a controlar el teu pes degut al gran efecte saciant en menjar-ho, a més, té una alta quantitat de proteïnes, greixos saludables, i vitamines.

Pa de Figa tradicional, ingredients i on comprar-ho

Pa de Figa amb Ametlles

Recepta del Pa de Figa


Tothom pot fer pa de figa a casa. El torró, no obstant això, és més difícil perquè requereix maquinària especial com les mecàniques, el boixet, etc.

Ingredients recepta Pa de Figa:


500 gr de figues seques
50 gr de nous
100 gr d’ametlles
100 gr de farina
5 cullerades de llet
Margarina (per a untar el motlle)
Elaboració Pa de Figa:
Trosseja les figues seques i les ametlles.
Barrejar al costat de la farina en un bol fins que sigui homogeni.
Trosseja les nous i afegeix-les al bol al costat de la llet i barreja’l bé.
Unta un motlle de cuina amb margarina i afegeix la mescla.
Tapar amb paper d’alumini i enforna a 160 °C durant 30 minuts. (No utilitzis més graus per a accelerar el procés ja que la figa sol cremar-se amb facilitat).
Quan estigui fet el pa de figa, deixa’l temperar i treu-lo del motlle.
De què està fet el Pa de Figa. Tipus.
Existeixen diferents receptes per a fer pa de figa. La base són les figues seques i la fruita seca. D’aquesta manera, podem veure diferents varietats de massa i al seu torn, de fruita seca. S’utilitzen dàtils, nous, ametlla, avellanes, taronja, etc.

En els nostres obradors artesans fabriquem, seguint les mateixes fórmules i processos tradicionals, pa de figa dels següents tipus. Et deixem també els enllaços per si vols adquirir-los durant qualsevol època de l’any:

Pa de Figa tradicional, ingredients i on comprar-ho

Comprar Pa de Figa

Pa de Figa amb Ametlles (el més típic, tens a dalt la recepta per a fer-ho a casa)

Pa de Figa amb Taronja

Pa de Figa amb Nabius

Pa de Dàtils amb Nous (un altre dels més típics)

Pa d’Orelluts (albercocs secs)

Quin és l’origen del Pa de Figa


No se sap exactament qui va crear per primera vegada aquest dolç, però la veritat és que a la regió andalusa sempre han confluït tots els ingredients amb els quals està fet. El seu sabor ens recorda a món àrab i existeixen alguns indicis que en l’època d’Al-Andalús ja existien dolços semblants, encara que en aquest cas, no existia la canya de sucre i tots els seus derivats.

On comprar pa de figa artesà

El Pa de Figa es pot trobar en alguns mercats ambulants o fires sobretot dins de la regió d’Andalusia. No és un producte que se solgui veure molt en els supermercats a causa de l’artesania que guarda la seva història.

Sovint se sol associar amb un dolç típic nadalenc, encara que en el sud d’Espanya es consumeix durant tot l’any. És per això que en el nostre obrador situat a Xixona (bressol del torró i els dolços nadalencs) produïm aquest pa durant tot l’any per si vol comprar pa de figa i altres varietats per Internet.